GraveringVi graverer på det meste

I profilbutikken er vi dyktige på gravering. Vi har moderne maskiner, både laser og mekanisk, og erfarne fagfolk som løser de fleste utfordringer.

Hvordan fungerer lasergravering?
Laserkilden produserer en kraftig og konsentrert lysstråle som har nok energi til å varme opp og fordampe materialet i fokuspunktet. Laserteknologien er berøringsfri og merker harde materialer raskt og tydelig med høy nøyaktighet.

Ingen mekanisk påvirkning
Laseren arbeider uten mekanisk slitasje eller påvirkning av emnet som skal merkes. Laser passer for nesten all type produksjon, alt fra estetisk pen merking på edle metaler, til ultra rask “on-the-fly” merking i produksjonsmiljø. De fleste lasermerketeknikker bruker ikke kjemikalier, skjære / kjøleolje eller andre tilsetninger. Du kan oppnå tre forskjellige effekter med lasergravering, termisk merking i overflaten, fjerning av materiale eller fjerning av overflatelag.

Mekanisk gravering
Mekanisk gravering er raskere på det meste av teknisk merking enn en lasermerker. Fresen på en mekanisk maskin beveger seg gjennom teksten slik som en penn. En merkelaser graverer teksten i et rastermønster og bruker lenger tid, dersom kvaliteten skal bli akseptabel. En mekanisk graveringsmaskin skjærer ut skiltene med en pen skråkant mens laseren kun skjærer ut skilt med rette kanter.

Se noen videoer om lasergravering